Tuote

Maarakennuksen ja louhinnan perusteet

Jääskeläinen, Raimo
Nimeke: Maarakennuksen ja louhinnan perusteet
Tekijät: Jääskeläinen, Raimo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491616
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 41,00 € (37,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 278
Tuoteryhmät: Rakennustekniikka
Kirjastoluokka: K66.2 Geotekniikka. Maatyöt
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talonrakennus, maarakennus, louhinta, geotekniikka
Maarakennuksesta on Suomessa julkaistu vähän oppikirjoja. Asia on yllättävä, koska maarakennusala on merkittävä rakentamisen ala ja siinä on jatkuvasti tapahtunut muutoksia. Maarakennuskoneiden kehittyessä niiden määrä on työmailla kasvanut ja miestyön osuus maarakennuksessa vastaavasti vähentynyt. Maarakennuskoneissa on itse asiassa tapahtunut sukupolvenvaihdos. Töiltä vaadittava laadun taso on samanaikaisesti kiristynyt.

Maarakennuksen ja louhinnan perusteet on suunnattu ensisijaisesti ammattikorkeakoulujen maarakennuksen ensimmäiseksi oppikirjaksi talonrakennus- ja infra-alalle. Kirja soveltuu myös perehdyttämisoppaaksi alalle tuleville uusille työntekijöille. Kirja on tuotettu siten, että lukijalta ei vaadita esitietoja vaan teos käsittelee asiat perustasolta lähtien. Kirja käsittelee maarakennuksen ja louhinnan perusteita talon- ja maarakentamisen kannalta sisältäen maarakennuskoneita, geosynteettisiä tuotteita, räjäytystöitä ja työsuojelua koskevia osuuksia. Värikuvien tuoma elävyys sävyttää ja täydentää merkittävästi kirjan sanomaa. Kirja soveltunee käytettäväksi muissakin oppilaitoksissa ja kaikille niille, jotka hakevat yleistietoutta tältä alalta.

Louhinta-asioissa kirja johdattaa aloittelijoita ja alan yleistietoja hakevia tavallisen avolouhinnan perusasioihin ja niiden vaikutukseen työmaasuunnitteluun. Se ei pyri kilpailemaan alan ammattilaisten koulutuksessa jo pitkään käytetyn Suomessa julkaistun ja päivitetyn räjäytystöitä käsittelevän opaskirjan kanssa.


Suosittelemme myös: