Tuote

Platinainen pilvenreuna — Santeri Kanniston erokirja tietoyhteiskunnasta, yrittäjyydestä ja GNU/Linuxista

Kannisto, Päivi; Kannisto, Santeri
Nimeke: Platinainen pilvenreuna — Santeri Kanniston erokirja tietoyhteiskunnasta, yrittäjyydestä ja GNU/Linuxista
Tekijät: Kannisto, Päivi (Kirjoittaja)
Kannisto, Santeri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491272
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Liiketalous ja työelämä
Yleinen kirjallisuus
Kirjastoluokka: 61.3 Ohjelmointi. Ohjelmointikielet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yrittäjät, atk-ala, tietotekniikka-ala, ohjelmistoteollisuus, tietoteollisuus, käyttöjärjestelmät, vapaat ohjelmistot, Linux, historia
Platinainen pilvenreuna kertoo siitä, miten Santeri Kannisto päätyi tietoyhteiskuntamme ytimeen. Hän rakensi Suomen johtavan avoimen lähdekoodin ohjelmistotalon ja luopui sitten kaikesta.

"En ole tyytynyt kultaiseen keskitiehen, vaan olen hakeutunut aina platinaiselle pilvenreunalle. Yhdessä vaimoni Päivin kanssa kirjoittamani kirja kertoo urani vaiheista. Pääosassa ovat kohtaamani yritykset ja ihmiset, GNU/Linuxyhteisö ja avointa lähdekoodia perannut julkishallinto. Bisnes muistutti toisinaan enemmän Kauniiden ja rohkeiden kaltaista saippuaoopperaa" kuvailee Santeri Kannisto.

Kirjan näkökulma on kriittinen. Se kyseenalaistaa tietoyhteiskunnan arvoja ja vie lukijan kulisseihin. Keskeisin kysymys on, onko kehitys todellakin niin vääjäämätön kuin annetaan ymmärtää? Tarinan kääntöpuolen muodostaa Kanniston henkilökohtainen muutos. Hän erosi perustamastaan yrityksestä, SOT Oy Suomen Ohjelmistotyö Ab:sta, 13-vuotisen uransa päätteeksi, meni naimisiin kolmannen kerran ja jätti tietoyhteiskunnan taakseen. Vasta irtautuminen teknologian sokeasta palvonnasta teki hänestä jälleen onnellisen.


Suosittelemme myös: