Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Tuote

Retkeile Tammelan ylängöllä

Raivio, Paula
Nimeke: Retkeile Tammelan ylängöllä
Tekijät: Raivio, Paula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527394090
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 1. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 158
Tuoteryhmät: Retkeily ja luonto
Kirjastoluokka: 55.2 Geologia. Geomorfologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muodostumat (geologia), pinnanmuodot, maaperä, järvet, geologia, geomorfologia, luontokohteet, nähtävyydet, retkeilyalueet, retkeily, kansallispuistot, Torronsuon kansallispuisto
Tammelan ylänkö sijaitsee pääosin lounaisen Kanta-Hämeen alueella, keskusalueena on Tammelan kunta. Ylänkö ulottuu lisäksi ympäröiviin maakuntiin, osin Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan puolelle. Tammelan ylänkö on maantieteellinen kokonaisuus, joka sijaitsee pääosin 100-140 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella ja joka on loistavaa retkeilyaluetta.

Järvien ja lampien täplittämät metsät ovat tyypillisintä ylänköä jonne muutama alavampi kiila ulottuu reunoilta ylänköseudun sisälle. Tammelan ylänkö sijaitsee alle 100 km etäisyydellä Suomen suurimmista kaupungeista, joista seudulle pääsee nopeasti jopa päiväretkille.

Kirjallani Retkeile Tammelan ylängöllä haluan esitellä alueen hienoja luontokohteita, joista varsinkin Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot, Saaren kansanpuisto sekä Melkuttimen alue ovat jo varsin tunnettuja. Samalla yritän valottaa viimeisimmän jääkauden merkitystä maaperän ja maiseman muodostumiselle ja miten jääkausi on vaikuttanut alueen käyttöön tänäkin päivänä.

Esittelen Tammelan ylängön kohteita, jotka itse koen mieluisimmiksi. Oma mökkini on toiminut tukikohtanani, josta olen lähtenyt liikkeelle eri suuntiin ylänköseudulle. Olen myös oppinut arvostamaan rannastani avautuvia maisemia metsien ympäröimälle Valajärvelle, joka näyttää olevan myös monien vesilintujen suosiossa. Aika monena aamuna olen herännyt tunti ennen auringonnousua ja käynyt tarkistamassa tuvan ikkunasta, miltä järvellä näyttää. Näytös on joka aamu erilainen!


Suosittelemme myös: