Tuote

Robotiikka ja tekoäly - johdatus aiheeseen

Hänninen, Pasi
Nimeke: Robotiikka ja tekoäly - johdatus aiheeseen
Tekijät: Hänninen, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527394120
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.1.2022
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: Kone-, energia- ja prosessitekniikka
Matematiikka
Kirjastoluokka: K61.6 Säätö- ja systeemitekniikka. Teollinen automaatio
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: robotiikka, robotit, teollisuus, sosiaaliala, terveysala, tekoäly, koneoppiminen, tulevaisuus
Robotiikka ja tekoäly -tietokirja antaa lukijalle taustasta riippumatta peruskäsityksen robotiikasta ja tekoälystä, jotka ovat vahvasti läsnä yhteiskunnassamme tuotannossa, arjessa, kaupassa tietoverkoissa ja kommunikaatiossa.

Robotiikka ja tekoäly -kirjassa käsitellään robotiikan historiaa, teollisuusrobotteja, palvelu- ja ohjelmistorobotiikkaa. Tekoälyn osalta pureudutaan älykkyyteen, tekoälyn historiaan, koneoppimiseen, neuroverkkoihin ja robotteihin tekoälyn alustana. Edelleen kirjassa valotetaan robotiikan ja tekoälyn tulevaisuuden näkymiä.

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada perusymmärryksen robotiikasta ja tehoälystä taustasta ja tarpeesta riippumatta. Kirja sopii erinomaisesti oppikirjaksi aihealueen johdanto- ja peruskursseille toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitoksiin ja kouluihin.

Kirjan kirjoittaja FM Pasi Hänninen (s. 1980) on työskennellyt Jyväskylän yliopiston suosittujen robotiikka- ja tekoälyaiheisten opintojaksojen opettajana. Hänninen on tullut tunnetuksi robotiikkaan ja tekoälyyn liittyvän opetustyön lisäksi myös tutkimustyönsä kautta ja hänellä onkin useita kirjallisia julkaisuja. Hänninen on pyrkinyt popularisoimaan robotiikkaan ja tekoälyyn liittyviä ilmiöitä ja tekemään niistä helposti lähestyttävämpiä. Hännisen tutkimuksen erityisenä painopisteenä on ollut robotiikan hyödyntäminen sosiaali- ja terveydenhoidon tukena esimerkiksi hoitotyössä, mutta tutkimuskohteena on ollut myös robotiikan hyödyntäminen peruskoulun opetuksessa.


Suosittelemme myös: