Tuote

Sähköalan talouslaskenta

Tapaninen, Jorma; Ruppa, Erkki
Nimeke: Sähköalan talouslaskenta
Tekijät: Tapaninen, Jorma (Kirjoittaja)
Ruppa, Erkki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491838
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.2.2017
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmät: Sähkötekniikka
Kirjastoluokka: K62 METALLITEOLLISUUS. KONETEKNIIKKA. LIIKENNEVÄLINEET SÄHKÖTEKNIIKKA
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sähköala, sähköverkot, sähkölaitteet, sähköenergia, sähkötyöt, investoinnit, kustannusarviot, kustannuslaskenta
Sähköalan talouslaskennan tärkeintä antia ovat sähköalan investointilaskelmat sekä työkustannusarvion välillisten kustannusten prosenttilisien määrittelyt. Investointilaskuja on jo aiemmin käytetty insinöörikoulutuksen lisäksi sähköalan täydennyskoulutuksessa. Työkustannusarviot tehdään nykyään suurelta osalta tietokoneohjelmia käyttäen, mutta siinä tarvittavien lisien määrittelemiseksi tässä teoksessa oleva käsittely on välttämätön.

Vaikkakaan esitettyä ¨käsinlaskennallista¨ työkustannusarviota ei tehtäisi, asian tässä kuvattu käsittely valaisee hyvin esimerkiksi asennusurakoitsijan eri kustannuskohtia.

Sähköverkkojen ja -koneiden häviökustannusten määrittäminen ja niiden sisällyttäminen tarjousvertailuihin ja kannattavuustarkasteluihin on sisällytetty teokseen monin laskentaesimerkein valaistuna. Teos sopii sähkö- ja energia-alalla oppikirjaksi sekä myös täydennyskoulutuksen apumateriaaliksi.


Suosittelemme myös: