Tuote

Turbiinitekniikka — käyttö, huolto ja kunnossapito

Kauppinen, Jukka
Nimeke: Turbiinitekniikka — käyttö, huolto ja kunnossapito
Tekijät: Kauppinen, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491920
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,00 € (44,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Kone-, energia- ja prosessitekniikka
Kirjastoluokka: K60 SOVELLETUT TIETEET
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lämpöoppi, voimalat, höyryturbiinit, kaasuturbiinit, vesiturbiinit, tuuliturbiinit, generaattorit
Turbiinitekniikka, käyttö, huolto ja kunnossapito on laadittu energia-alan oppikirjaksi amk-insinööreille, ylikonemestareille, ja voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinnon suorittajille. Tämä on käytännönläheinen turbiinikäsikirja voimalaitoksissa työskenteleville ammattilaisille. Merkittävä osa turbiinivahingoista olisi estettävissä henkilökunnan hyvällä koulutuksella, selvillä käyttöohjeilla ja oikea-aikaisilla korkeatasoisilla turbiinihuolloilla.

Oppikirjan ensimmäisessä osassa käsitellään lämpöoppia, joka luo pohjan koko voimalaitosprosessin ymmärtämiselle. Kirjassa käsitellään höyryturbiinin rakenne, osien merkitys, miten osat käyttäytyvät käynnistyksessä ja pysäytyksessä. Mitä prosessiarvoja seurataan ja miksi. Mitkä osat voivat vaurioitua ja vaurioiden vikamekanismit. Mitä pitää huomioida turbiini-revision tarjouspyynnössä. Kirjassa esitellään myös kaasu-, vesi- ja tuuliturbiineihin sekä generaattoreihin liittyviä käytännön asioita. Kirjan pyrkimyksenä on antaa lukijalle käytännön tietoa ja kokemusta, joka on kerätty alan asiantuntijoilta. Eri voimalaitoksilla johtuen turbiinin toimittajasta, käytetään usein eri sanoja samasta turbiinin osasta.

Turbiinitekniikan aineisto saa lukijan perehtymään ja hankimaan lisätietoja omasta turbiinistaan. Parhaimmat tiedot ovat luonnollisesti turbiinin ja turbiinirevisioiden tekijöillä. Yhteydenpito vastaavanlaisien turbiinien omistajiin kannattaa, varsinkin silloin kun heillä on turbiinin täysrevisio. Yhteydenpito antaa lisätietoja, joita voi hyväksikäyttää oman laitoksen huoltojen suunnittelussa.

Tärkeimpänä asiana käyttötoiminnan kannalta on ymmärtää käynnistys- ja pysäytysautomaation toiminta ja mihin se perustuu. Mitä prosessinmittaukset kertovat ja mitä ne eivät kerro. Mitä prosessiarvoja seurataan ja mistä mittauksista otetaan käyrät ja arvot myöhempää käyttöä varten. Tallennettuja arvoja tarvitaan revisiosuunnittelussa, aikataulun laadinnassa ja mahdollisessa tehdaskorjauksessa.


Suosittelemme myös: