Tuote

Tutkimusmetodiikan perusteet — Tekniikan alan oppikirja

Eskelinen, Harri; Karsikas, Sami
Nimeke: Tutkimusmetodiikan perusteet — Tekniikan alan oppikirja
Tekijät: Eskelinen, Harri (Kirjoittaja)
Karsikas, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491791
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Matematiikka
Fysiikka
Kone-, energia- ja prosessitekniikka
Rakennustekniikka
Materiaalitekniikka
Sähkötekniikka
Liiketalous ja työelämä
Kirjastoluokka: K16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tekniset tieteet, tutkimusmenetelmät, metodologia, tilastomenetelmät, monimuuttujamenetelmät, tiedonhaku, triangulaatio (tutkimus), tutkimustyö, luotettavuus, arviointi, tieteellinen kirjoittaminen, tutkimusraportit, kvantitatiivinen tutkimus, kvalitatiivinen tutkimus
Tutkimusmetodiikan perusteet käsittelee erityisesti tekniikan alan tutkimuksen erityispiirteitä. Kirja on esimerkkien avulla käytännönläheinen ja asioita on kuvattu mahdollisimman selkeästi. Asioiden havainnollistamiseen on käytetty erilaisia kaaviokuvia, kuvia sekä konkreettisia esimerkkejä erityisesti konetekniikan alalta.

Kirjassa käsitellään tutkimusraportin ja tutkimussuunnitelman laadintaa, yritysmaailmassa ja tiedeyhteisössä tehtävien tutkimusten hyvien käytänteiden yhdistämistä, tieteellisen tutkimuksen eri raportointi ja viestintätapoja, tiedonhakua, erilaisia tutkimusmetodeja, jakaumatarkastelua, virhetarkastelun periaatteita sekä herkkyysanalyysiin perusteita.

Lisäksi kirjaan on kootto keskeisimpiä tutkimustyöhön liittyviä englanninkielisiä termejä. Kirja sisältää myös tutkimussuunnitelman ja tutkimusraportin rungot suomeksi ja englanniksi sekä konferenssiesitelmän PowerPoint-pohjan.

Tutkimusmetodiikan perusteet soveltuu erinomaisesti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tekniikan alan opiskelijoille sekä alalla työelämässä jo työskenteleville ammattilaisille tutkimustyön käsikirjaksi.


Suosittelemme myös: