Tuote

Tuulivoiman perusteet

Korpela, Aki
Nimeke: Tuulivoiman perusteet
Tekijät: Korpela, Aki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491845
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 98
Tuoteryhmät: Sähkötekniikka
Kirjastoluokka: K62 METALLITEOLLISUUS. KONETEKNIIKKA. LIIKENNEVÄLINEET SÄHKÖTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tuuli, tuulienergia, tuulivoimalat, tuuliturbiinit, generaattorit, tuuligeneraattorit, energiantuotanto
Tuulivoiman perusteet kirjan pääasiallinen tarkoitus on tarjota lukijalle kattava perusasioiden ymmärrys tuulivoimasta.

Kyseessä on monipuolinen ja poikkitieteellinen ala, jonka vahva osaaminen edellyttää ainakin sähkötekniikan, mekaniikan, virtausopin ja meteorologian hallintaa. Oikotietä onneen ei kuitenkaan ole olemassa, ja siksi tässä teoksessa pääpaino onkin perusasioiden selkokielisellä käsittelyllä. Mikään kirjoitettu teksti ei tietenkään pysty suoraan tarjoamaan ymmärrystä, joka on lopulta mahdollista saavuttaa vain lukijan oman ajatustyön seurauksena.

Tuulivoiman perusteet on kuitenkin pyritty kirjoittamaan niin, että se helpottaa ajatustyön tekemistä ja saa toivottavasti lukijansa kiinnostumaan aiheesta entistä enemmän. Kirjassa käsitellään tuulta luonnonilmiönä jonka pohjalta keskitytään tuulen sisältämään tehoon. Keskeistä on ymmärtää tuulivoimalan roottorin toiminta ja sen perusfysiikasta. Miten roottorin teho on lausuttavissa kiertoliikkeen dynamiikan termein? Kirja antaa käsityksen millaisilla generaattoriratkaisuilla roottorin mekaaninen energia muunnetaan tuulivoimaloissa sähköenergiaksi. Tavoitteena on generaattorien toimintaperiaatteiden avulla perustella tarve erityyppisille generaattoreille erityyppisissä tuulivoimaloissa. Lopuksi tarkastellaan tuulivoiman energiantuotanto-odotuksia.


Suosittelemme myös: