Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Tuote

Ulkomaankaupan menettelyt — vienti ja tuonti

Melin, Kirsti
Nimeke: Ulkomaankaupan menettelyt — vienti ja tuonti
Tekijät: Melin, Kirsti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525491692
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 346
Tuoteryhmät: Liiketalous ja työelämä
Kirjastoluokka: K69 LIIKETALOUS. MARKKINOINTI. KAUPPA. LIIKENNE
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ulkomaankauppa, kansainvälinen kauppa, vienti, tuonti, kauppasopimukset, toimitusehdot, asiakirjat, maksuliikenne, kansainvälinen maksuliikenne, rahoitus, vakuudet, tullit, kuljetus, huolinta
Ulkomaankaupalla on Suomen kansantaloudelle yhä keskeisempi merkitys. Ulkomaankaupan menettelyt on käytännönläheinen oppikirja, jonka perusteella saa hyvän kuvan kansainvälistä kauppaa harjoittavan yrityksen vienti- ja tuontitapahtuman vaatimista toimista.

Ulkomaankaupan menettelyt -kirja on tarkoitettu ensisijaisesti ulkomaankaupan oppikirjaksi korkea-asteella sekä aikuis- ja täydennyskoulutuksessa. Se soveltuu myös itseopiskeluun ja yritysten oppaaksi ulkomaankaupan menettelyihin perehdyttäessä. Kirjaa voidaan käyttää myös toisen asteen ammatillisissa opinnoissa.

Kirjan sisällön muodostavat ulkomaankaupan menettelyjen kannalta keskeiset sisällöt:

- ulkomaankauppatapahtumiin liittyvä tiedon ja osaamisen hankinta
- kauppasopimuksen tekeminen ja sisältö
- viennin ja tuonnin asiakirjat sekä tavaran tullaus
- rahoitus ja vakuudet sekä kansainvälinen maksuliikenne
- ulkomaankaupan kuljetukset, vakuutukset ja huolinta.

Kirjassa tarkastellaan laajasti EU -säännösten ja tietotekniikan edistymisen vuoksi muuttuneita ulkomaankaupan uusimpia menettelyitä (mm. sähköistä tullausta) ja uudistuneita normistoja (mm. Incoterms® 2010 -ehtoja) sekä niiden vaikutusta viennin ja tuonnin käytännön toteutukseen. Viennin ja tuonnin prosesseja ja menettelyjä havainnollistetaan kuvioiden avulla. Kirjaan on sisällytetty myös keskeisimmät viennin ja tuonnin asiakirjamallit.


Suosittelemme myös: