Tuote

Vauvan hoitotyö — Vieroitusoireinen vauva ja vanhemmuus

Korhonen, Anne
Nimeke: Vauvan hoitotyö — Vieroitusoireinen vauva ja vanhemmuus
Tekijät: Korhonen, Anne (Kirjoittaja)
Hetemaa, Henrikki (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789527394168
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.3.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammertekniikka
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 167
Tuoteryhmät: Yleinen kirjallisuus
Uutuudet
Kirjastoluokka: K37.6 Päihdepolitiikka. Päihdehuolto
Koulutusaste: Korkeakoulu
Avainsanat: vanhemmuus, vauvan hoito, vieroitusoireet, vauva
Kirjassa tarkastellaan vieroitusoireisen vauvan ja äidin sekä vanhempien hoitotyötä aikana, jolloin vauva kärsii vieroitusoireista ja on sen vuoksi sairaalahoidossa.

Kirjassa kiinnitetään huomio niihin erityispiirteisiin, joita tämän potilasryhmän hoitotyöhön liittyy. Kirjan lähtökohtana on tieto siitä, että päihteille sikiöaikana altistunut vauva tarvitsee tukea aistitoimintojen jäsentymiseen, joka on edellytys mielekkäälle käyttäytymiselle, vuorovaikutukselle ja kehitykselle. Kirja nostaa tarkasteluun myös päih-teitä käyttävän äidin tai vanhempien vanhemmuuden tukemiseen liittyviä erityistä huomiota edellyttäviä seikkoja kuten esimerkiksi stigma ja traumatietoinen ohjaus.

Kirjan rakenne etenee päihteiden sikiövaikutuksia kuvaavasta tutkimustiedosta arkisiin hoitotyön käytäntöihin ja auttamismenetelmien kuvauksiin. Kirja vastaa ajankohtaiseen tarpeeseen yhdistää tutkimustieto päihteistä, niiden vaikutuksista sikiöön, vauvaan ja vanhemmuuteen kokonaisuudeksi, joka palvelee vieroitusoireisen vauvan ja perheen hoitotyötä ja sen kehittämistä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Kirjan tavoitteena on antaa kokonaiskuva vieroitusoireisen vauvan ja perheen hoitotyöstä ja sen perusteista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, opiskelijoille, opettajille ja kaikille niille moniammatillisen palveluketjun toimijoille, jotka työssään kohtaavat päihteitä käyttäviä raskaana olevia naisia, vieroitusoireisia vauvoja ja heidän vanhempiaan.


Suosittelemme myös: